Fartfylld dag på Mantorp racerbana

Att fotografera motiv i rörelse är roligt, men också svårare än att fotografera stillastående motiv. Det ställer högre krav på en fotograf och är ett prov på om du kan ställa in din kamera rätt. Lyckas du blir det ofta bilder fulla med fart och fläkt, och vad är mer roligt än att fånga någonting just i ögonblicket?

För några dagar sedan satte jag mig i bilen och tog mig ut till Mantorp racerbana för att fotografera bilar och omgivningen runt banan. Hade packat med mig min utrustning, en termos och tömt minneskortet för att föreviga platsen. Det blev en lång och intensiv dag med många koppar kaffe och några stunder av kalla fingrar, men slutligen kom jag hem med några riktigt fina bilder på minneskortet. Nu har jag börjat redigera bilderna i Photoshop för att korrigera färgbalanser och retuschera bilderna så de blir helt perfekta. Som frilansfotograf får jag ofta uppdrag på bröllop, porträtt och produktfotograferingar. Så det är alltid lika roligt att ta sig ut och fotografera något helt annat så jag får en varierad arbetsvecka.

Fart och fläkt i bilderna

Att åka ut till en ny plats med sin kamera ger alla fotografer en form av tillfredsställelse. När det kommer till rörliga motiv får man tänka på att ha rätt slutartid så bilderna blir skarpa. I början kan det krävas lite tid innan man hittar rätt, men när kameran är inställd på rätt sätt kommer bilderna fånga det fartfyllda ögonblicket och förmedla nästan exakt samma känsla som det var på platsen i den sekund bilden togs. Experimentera er fram till rätt inställningar så skall ni se att det snart är ni som står ute vid racerbanan och fotograferar.

Racerbil på bana