Åk på fotoresa

Som fotograf måste man hela tiden utvecklas, men ibland räcker det inte bara med att köpa nya objektiv eller lära sig nya sätt att redigera på. Det finns tillfällen när det känns som man fastnat och för sitt liv inte kan hitta ny inspiration. Då är en fotoresa den utmärkta lösningen! När du byter miljö så får du helt plötsligt massor av nya intryck och fotognistan tänds ganska snabbt igen.

Det finns massor av sätt du kan ta dig iväg på en fotoresa på. Du kan till exempel välja att åka med ett företag som organiserar resor för just proffs- och hobbyfotografer. Fördelen med att åka på en sådan resa är att det ofta ingår föreläsningar och work shops som man kan delta i. Om du känner dig sugen på något sådant finns det flera olika aktörer att välja mellan. Ett tips är att göra en sökning på nätet och sedan välja det företag som har upplägg och resmål som passar just dig. Kanske vill du fota i Australien eller så har du alltid drömt om att ta foton på de varma källorna på Island?

Nackdelen med organiserade fotoresor är att de är ganska dyra att åka på, men du behöver inte misströsta för det. Det är mycket enkelt att komma billigare undan. En fotoresa behöver inte betyda att du ger dig av till andra sidan jordklotet. Det kan räcka bra med att åka till ett närmare resmål. Huvudsaken är egentligen att du får ett miljöombyte. Kom också ihåg att Sverige är ett avlångt land som har många olika naturupplevelser att bjuda på. Varför inte resa uppåt i landet och låta dig inspireras av den vackra och dynamiska fjällvärlden. Om kassan är riktigt skral kan du tänka i ännu mindre skala. Bege dig till grannkommunen eller besök en naturskön plats i närområdet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *